Hvorfor hedder det blå mandag roslevgirls

Hvorfor hedder det blå mandag? De fleste mener, at det hedder blå mandag fordi det kommer fra en tysk tradition. På tysk havde håndværkerne er tradition kaldet Blauer Montag. I følge de gamle traditioner fandtes der farversvende (håndværkere udlært i at farve tøj). Blå mandag er navnet på den efterfølgende mandag efter konfirmationen. Blå mandag er ikke en obligatorisk fridag for konfirmander, men mange skoler holder den gamle tradition i hævd. Blå mandag - Wikipedia, den frie encyklopædi Begrebet blå mandag er efter alt at dømme overtaget fra tysk, Blauer Montag, hvor det er en del af håndværkerlavets traditioner. I dag er blå mandag, og nybagte konfirmander holder fri fra skole og tager ind til byen for at shoppe, gå i biffen eller gå i Tivoli. Men hvorfor er det nu, det hedder blå Mandag? Ifølge fagredaktør på og, Dorte Thorsen, findes der flere gode forklaringer. Når det er blå mandag, bevæger de nybagte konfirmander sig gerne ud i byen for at shoppe, gå i biografen eller i Tivoli.

Hvorfor hedder det blå mandag roslevgirls - Derfor hedder

I nyere tid har det ofte været Tivoli eller Bakken der har været udflugtsmål for de unge. Den varer typisk nogen dage, lidt længere for børn. Selv om de for det meste er meget søde! Det blå klædes betydning føres videre i begrebet andendagstøj, som mange stadig holder i hævd, og som er en skik, der kort fortalt går på, at den ny-konfirmerede skal være klædt i nyt - og gerne fint - tøj fra inderst til yderst på denne.

Hvorfor hedder det blå mandag roslevgirls - Hvad er

Modne liderlige kvinder mature lady sex 631
Nøgen kone verdens største naturlige bryster 44
Hvorfor hedder det blå mandag roslevgirls 314
Mother vesterbro thai wellness vanløse De fleste mener, at det hedder blå mandag fordi det kommer fra en tysk tradition. Blå Mandag i nyere tid, selvom konfirmationen i Danmark oprindeligt var en udelukkende kirkelig handling, så begyndte der en tendens allerede i 1700-tallet, hvor de unge fra det bedre borgerskab i København mødtes i Kongens Have dagen efter deres konfirmation, for at vise deres nye. Rundetårn eller Sommerlyst på Frederiksberg. Men allerede i 1700-tallet begyndte de unge fra det københavnske borgerskab at mødes i Kongens Have ved Rosenborg Slot for at vise deres gaver frem, som på det tidspunkt for de få, som havde råd, var ting som et cigaretetui, en parasol eller andre voksenting. Har man fri på blå mandag?

Videos

Horrorporn - Siamese Twins. Dagen efter den højtidelige konfirmationshandling i kirken eller en dag i den efterfølgende uge, der ikke nødvendigvis er en mandag, er nemlig reserveret til sjov sammen med vennerne. Dagen er ikke en lovgiven fridag. Hvorfor hedder det Blå Mandag?

0 tanker om “Hvorfor hedder det blå mandag roslevgirls

Efterlad en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret med *